De slimste en lichtste manier om fietsdiefstal te vermijden !

In België alleen al worden jaarlijks meer dan 32 000 meldingen gedaan van gestolen fietsen. Vaak worden gestolen fietsen doorverkocht op de zwarte markt of via online kanalen waardoor het moeilijker wordt om ze terug te vinden. Het is dus extra belangrijk om je fiets goed te beveiligen tegen diefstal.  Wij zochten hiervoor een oplossing !

Vaak gestelde vragen

Geen antwoord gevonden tussen de meest gestelde vragen!? Stel ze ons gerust en indien nodig voegen we jouw vraag en ons antwoord hieronder toe.

Kan Alterlock makkelijk verwijderd worden?

Als iemand probeert om het apparaat te verwijderen dan zal Alterlock deze vibraties waarnemen en alarm slaan. Alterelock wordt geleverd met antidiefstal bouten en bijhorende tool, hierdoor is het onmogelijk om deze met een standaard gereedschap te verwijderen. 

Kan je het alarm aan/uit zetten doormiddel van de knop op het toestel?

Je kan het alarm aan of uitzetten doormiddel van deze button, maar alleen als jou smartphone zich binnen de geconfigureerde afstand van het apparaat bevindt. +- 1m of minder en op voorwaarde dat je een bluetooth connectie hebt opgezet met het apparaat. De meeste toestellen maken deze verbinding automatisch. Alterlock heeft niet alleen een bluetooth verbinding nodig maar meet ook de kracht van deze verbinding, waardoor het onmogelijk is om het apparaat manueel uit te zetten zonder dat je naast je fiets staat.

Is Alterlock geschikt om te gebruiken in de regen en wat als ik mijn fiets wil reinigen?

Alterlock heeft een IP66 certificaat. Dit wil zeggen dat het geschikt is om te gebruiken voor regenbuien  en weerstaat het watergolven over het apparaat. Tevens weerstaat het ook stof en modder. Reinigen met een spons vormt geen enkel gevaar. Reinigen onder hoge druk wordt afgeraden.

Hoe laad ik de batterij op?

Alterlock kan opgeladen worden doormiddel van een type-C usb kabel (niet meegeleverd). 

Kan ik Alterlock live volgen?

Alterlock zend alleen een signaal uit als het beweging dedecteert en alleen in LOCK MODUS, dus niet als het stilstaat. Afhankelijk van de instelling kan je het apparaat wel periodiek een locatie laten doorsturen. bv. om de 30min. tot elke 24h. Deze periodieke uitzending kan je bv. gebruiken als je op vakantie bent, of je fiets bij de fiethandelaar staat voor reparatie. Zodat kan je het systeem elke 24h de locatie van je fiets laten doorsturen op voorwaarde dat Alterlock Wifi signalen kan oppikken. Live tracking is dus niet mogelijk, dit om energie te sparen. 

Wat is Sigfox?

Sigfox is een nieuwe ultramoderne technologie waarmee apparaten die hiermee zijn uitgerust kunnen communiceren met het internet en dit bij een zeer laag energieverbruik. In België heeft het Sigfox netwerk een dekking van 99%, voor Nederland is dit momenteel 98%. Deze technologie laat dus toe om éénder welk apparaat dat zich aanmeld bij het Sigfox netwerk te tracken waar ook ter wereld zolang er maar dekking is door het netwerk. 

Werkt Alterlock op elke smartphone?

Alterlock werkt op zo goed als elke telefoon die voorzien is vanaf Android 5.0, Bluetooth 4.0 of Apple iOS11. Indien je twijfelt vraag het ons en we kijken het na voor jou.