De slimste en lichtste manier om fietsdiefstal te vermijden !

In België alleen al worden jaarlijks meer dan 32 000 meldingen gedaan van gestolen fietsen. Vaak worden gestolen fietsen doorverkocht op de zwarte markt of via online kanalen waardoor het moeilijker wordt om ze terug te vinden. Het is dus extra belangrijk om je fiets goed te beveiligen tegen diefstal.  Wij zochten hiervoor een oplossing !

 Vergrendelmodus

Open de app en activeer onderaan op het scherm de vergrendelknop. Vanaf dan zal Alterlock een irritant en luid alarm activeren van zodra iemand jou fiets probeert te stelen en zal het de locatie traceren doormiddel van een tracking op gps signaal.

De interne batterij kan energie bezorgen tot max. 6 weken. Via de app kan je ook snel en makkelijk het alarm configureren en de gevoeligheid van de bewegingsdetectie instellen. De app kan tot max. 3 apparaten aansturen.


Indien je een I-phone of Android toestel bezit met automatische bluetooth connectie kan je Alterlock zelfs activeren zonder de app te openen, gebruik hiervoor de knop bovenaan de Alterlock. Het is dan niet nodig om de app te openen. 

Handig wanneer je bv. snel even een pauze wil nemen, je handschoenen wil aanhouden of gewoon omdat je telefoon nog in een Stickypod hoesje of je achterzak zit
.

Communicatiesysteem

Het systeem schakelt automatisch over van bluetooth voor korte golf communicatie naar het Sigfox systeem voor lange afstandscommunicatie om er zo voor te zorgen dat notificaties naar je smartphone worden verzonden. Sigfox is gebasseerd op een laag verbruik en de lange afstandscommunicatie standaard. Dit betekend zuinig omgaan met energie van de batterij in combinatie met communicatie over een grote afstand. 

Hierdoor is het mogelijk om éénder welk toestel te laten communiceren over een grote afstand in combinatie met het internet.

 Alterlock is één van de eerste toestellen die hiermee is uitgerust. Dit zorgt ervoor dat we een extreem licht en klein toestel konden bouwen dat een lange werkingsduur heeft en aan zeer lage kosten.

Verschil tussen Bluetooth trackers

Bluetooth trackers gebruiken je telefoon om de locatie te bepalen van het apparaat. Ze zijn dus heel licht en werken goed op korte afstand als je binnen het bereik bent van je telefoon. Alterlock is ontworpen met op zichzelf staande communicatie en gps tracking, hierdoor is zowel korte als lange afstand geen probleem.

Alterlock Bluetooth tracker Gps Tracker
Bewegingsdetectie alarm - -
Smartphone notificatie -1* -
Gps tracking anti-diesfstal -1*
Real time gps tracking - -
Levensduur batterij  tot 6 weken actief -
Omvang apparaat -   -
Bevestiging op racefietsen   - -
1* Alleen binnen de bluetooth verbinding Betreft een algemene vergelijking

1

Waarschuwing en notificatie . 
Wanneer er beweging wordt gededecteerd klinkt er een waarschuwingssignaal en wordt er een bericht verstuurd naar je smartphone. De gevoeligheid hiervan kan ingesteld worden.

2

Alarm, locatiebepaling en berichtgeving .  
Wanneer er beweging wordt gededecteerd zal er een luid alarm weerklinken. Hierna, na detectie en stilstand gaat het systeem op zoek naar de locatie. Na deze melding is er een wachttijd van één minuut.

3

 Locatiebepaling en berichtgeving.  
Bij de vierde of volgende bewegingsdetectie gaat het alarm niet af maar verkrijgt het systeem locatie-informatie en wordt je gewaarschuwd van zodra het systeem stilstand heeft gededecteerd . Na deze melding is er een wachttijd van één minuut.

4

Instellingen aanpassen.  
Geluidsalarm - AAN/UIT
Waarschuwingssignaal - AAN/UIT
Duurtijd van het alarm 5 - 60 SEC
Aantal alarmen bij beweging : 1 - 3 of oneindig
Bewegingsdetectie gevoeligheid : Laag/Gemiddeld/Hoog

Safetyhook

Alterlock in combinatie met Safetyhook levert een uiterst effectieve combinatie van fietsbeveiliging. De dubbele beveiliging van Safetyhook (De "HOOK" haak rond je kettingblad/remschijf/... en de kabel door je wiel/andere fiets/vast voorwerp) en je fiets is dubbel beveiligd. Voeg hieraan Alterlock toe en voor Max. 50gr. (Alterlock) en 80gr. Safetyhook krijg je een 3 dubbele beveiliging. Alterlock zit standaard op je fiets gemonteerd en Safetyhook steek je weg in je broekzak achterzak of je Stickypod   

Leer meer over Safetyhook
Hoe starten ...